In de zomer wil iedereen graag een goed onderhouden, groen gazon. Wanneer u niet altijd zin hebt om het gras te maaien, of wanneer dit fysiek niet mogelijk is, is er gelukkig een oplossing: een maairobot! Het aanbod online is echter gigantisch en we kunnen ons voorstellen dat u geen idee heeft welke maairobot u het beste kunt kopen. Daarom hebben we een aantal handige tips opgesteld. Zo kunt u in een mum van tijd genieten van een prachtig gemaaid plantsoen voor de deur!

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een maairobot

Niet elke robotmaaier is geschikt voor uw plantsoen. Geld uitgeven aan een robotmaaier die niet geschikt is voor uw plantsoen is zonde. Hiernaast kan veel geld uitgeven ook nog eens onnodig zijn, want wanneer uw gazon niet zo groot is, hoeft u geen type te kopen die geschikt is voor het maaien van een voetbalveld.

De belangrijkste punten om rekening mee te houden zijn dan ook:

  • De grootte van het gazon;
  • De helling van het gazon;
  • De accuduur van de maairobot.

De grootte van het gazon

Hoe groot is het gazon dat de robotmaaier moet onderhouden? Dit is erg belangrijk om in uw achterhoofd te houden bij het keuzeproces. Als u namelijk een maairobot aanschaft voor een bepaald aantal vierkante meter en het gazon is groter, kan de machine zijn werk niet goed doen.

Bij ons kunt u terecht voor maairobots die geschikt zijn voor kleine gazonnetjes van 600 m², tot maairobots voor grote afstanden tot 20.000 m². Kijk eens rond in ons assortiment!

waar rekening mee houden bij aanschaf maairobot

De helling van het gazon

Ook de helling van het gazon heeft een grote invloed op de werkzaamheden van de machine. Niet elke maairobot kan het namelijk aan om een heuvel of helling te maaien. Wanneer u geen grillige tuin heeft hoeft u hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

De accuduur van de maairobot

Een maairobot werkt op een accu, deze accu wordt opgeladen bij het laadstation van de machine. Wanneer u een kleine tuin heeft, is het niet van groot belang dat de accu het lang volhoudt. Wanneer u een groot gazon heeft, is het wel van belang dat u een maairobot aanschaft met een langere accuduur. Zo hoeft de robotmaaier minder vaak terug naar het laadstation en wordt het gazon sneller gemaaid.

Vragen over de aanschaf? Neem contact op!

Heeft u nog steeds vragen over de aanschaf van een maairobot bij Knopert? We beantwoorden uw vragen graag! U kunt ons bereiken op:  0572-353964 en per e-mail op: info@knopert.nl. We helpen u graag in de zoektocht naar de juiste maairobot!

wiper maairobot yard
Call Now Button