Men vraagt zich veelvuldig af, wat is de beste grasmaaier voor mijn gazon? Een prachtige grasmat is namelijk alleen mogelijk wanneer u het gras regelmatig maait. Maar welke maaier werkt nu het beste voor uw gazon?

De verschillen tussen soorten grasmaaiers worden later uitgelegd. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillen in aandrijving:

 • Grasmaaiers op accu
 • Een benzinemaaier
 • Grasmaaiers op elektriciteit

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van het te maaien gazon in combinatie met de verschillende soorten aandrijvingen. De belangrijkste specificaties en de voor- en nadelen worden hieronder genoemd. Op basis daarvan kunt u kiezen wat voor u de beste grasmaaier is.

Verschillende soorten grasmaaiers – de beste grasmaaier kiezen

 

Er kan gekozen uit diverse soorten grasmaaiers. Dit betreft de maairobot, gazonmaaiers en zitmaaiers. De belangrijkste specificaties en voor- en nadelen worden hier voor u op een rij gezet.

Robotmaaiers

beste maairobot

Een maairobot maakt het maaien van het gazon veel eenvoudiger. Na de installatie heeft u hier helemaal geen omkijken meer naar. Wanneer u een maairobot koopt is het van belang om rekening te houden met de grootte van het gazon dat gemaaid moet worden. De beste robotmaaier voor uw gazon hangt er dus vanaf of u enkel een gazon, een tuin, een voetbalveld of een golfbaan wilt maaien.

De voordelen van een robotmaaier zijn:

 • Na installatie geen omkijken meer naar.
 • U hoeft geen tijd meer te verdoen aan het maaien van het gras.
 • Bespaart geld – geen geld meer voor benzine, olie, etc.
 • Erg veilig: de maaiers zijn veelal uitgerust met een alarmsysteem tegen inbraak.
 • De maaiers zijn erg stil.

Het grootste nadeel van een robotmaaier is dat deze duurder in aanschaf is dan een traditionele grasmaaier. Hiernaast moet er altijd een basisstation geplaatst worden en hebben robotmaaiers moeite met draaien en keren. Hierdoor zullen de kleinste hoekjes soms niet goed gemaaid worden.

Gazonmaaiers

mcculoch grasmaaier

Ook voor gazonmaaiers geldt, het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van het terrein waarop de maaier gebruikt gaat worden. Hiernaast kunt u ook rekening houden met de soort aandrijving. U kunt kiezen voor een gazonmaaier op benzine of een accu gazonmaaier.

Deze maaiers zijn uitgerust met verschillende versnellingen en een opvangbak met deksel. De voordelen van een gazonmaaier zijn:

 • De gazonmaaiers werken op benzine of op accu. Hierdoor zijn er geen kabels aanwezig waar u op moet letten.
 • Ook hoog en dicht gras is geen probleem voor een gazonmaaier. Deze is namelijk erg krachtig.
 • Een accu gazonmaaier stinkt niet naar benzine.

Het grootste nadeel van een gazonmaaier is het geluidsniveau. Bij een accu gazonmaaier is dit echter niet het geval. Hiernaast zijn ook de uitlaatgassen en de prijs van het onderhoud een nadeel wanneer u een gazonmaaier op benzine aanschaft. Wanneer u rekening houdt met de bovengenoemde factoren weet u zeker dat u de beste accu grasmaaier of benzine grasmaaier aanschaft.

Zitgrasmaaiers

mcculloch zitmaaier

Wanneer u kiest voor een van de zitmaaiers kunt u kiezen uit een zitmaaier frontmaaier en een zitmaaier met opvangbak. Een zitgrasmaaier wordt voornamelijk aangeschaft voor grote oppervlakten. De voordelen van een zitgrasmaaier zijn als volgt:

 • Bespaart veel tijd wanneer het om een groot oppervlakte gaat.
 • Comfortabel grasmaaien met de zithouding op de grasmaaier.
 • Lastige oppervlakten zoals weilanden zijn geen probleem voor een zitgrasmaaier.
 • De maaiers hebben een groter bereik vanwege de brede maaimessen.

Het is van belang om een zitgrasmaaier regelmatig te controleren. Dit wordt ook wel als nadeel gezien. Struiken, tegels en andere onbereikbare plekken zijn lastig met een zitgrasmaaier. Bovendien zijn de maaiers ook niet geschikt voor oppervlakten kleiner dan 200m².

De beste grasmaaier kiest u door rekening te houden met het soort gebruik, de grootte van de grond en uw budget!

Call Now Button