Onkruid tussen tegels is een veelvoorkomend probleem in de maanden maart tot en met september. Hartstikke vervelend natuurlijk, want het oppervlak ziet er direct een stuk onverzorgder uit. Handmatig al het onkruid verwijderen is een tijdrovende klus. Hiernaast komt het onkruid helaas ook weer gewoon terug na een tijdje. Daarom een paar handige tips over hoe je het snelste van dit vervelende onkruid tussen tegels af kunt komen!

Tip 1: gebruik geen azijn of chloor!

Vaak wordt op internet aangeraden om azijn of chloor te gebruiken om het onkruid te bestrijden. Doe dit niet! Het is niet alleen verboden door de Rijksoverheid, het is ook nog eens verspilde moeite.

Het azijn doodt namelijk alleen het onkruid op de oppervlakte. De wortels blijven zitten, en voor u het weet heeft u weer onkruid tussen de tegels zitten. Hiernaast is het ook nog eens zwaar belastend voor het milieu. Het verontreinigd de bodem.

Het grondwater in Nederland wordt gefilterd en maar liefst 2/3 van al het drinkwater komt voort uit het grondwater. Geen wonder dat de Rijksoverheid het verboden heeft, aangezien er veel meer stappen moeten worden ondernomen om het grondwater te reinigen wanneer er stoffen zoals azijn en chloor in terecht gekomen zijn.

heet water onkruidbestrijding

Tip 2: heet water onkruidbestrijding werkt

De meest natuurlijke manier van onkruid tussen tegels verwijderen is door het te bestrijden met heet water. Maar hoe werkt het vernietigen van onkruid met heet water?

  • Het water wordt eerst opgewarmd tot 98°C. Dankzij deze temperatuur wordt de celstructuur van de plant vernietigt.
  • Wanneer dit herhaaldelijk gebeurt sterft het onkruid vanzelf af.
  • Vervolgens hoeft het onkruid alleen maar opgeveegd te worden en heeft u het onkruid op lange termijn verwijderd!

Onkruid verwijderen met heet water wordt nog eenvoudiger door een heet water onkruidmachine in te zetten. Op deze manier kunt u grote oppervlaktes in een mum van tijd ontdoen van mos en onkruid tussen tegels.

Tip 3: verwijder het onkruid met een machine

Een minder tijdrovende manier waar minder fysieke inspanning bij komt kijken is het verwijderen van onkruid met een onkruidmachine. Hiernaast blijft het onkruid veel langer weg, doordat een apparaat veel grondiger te werk gaat dan handmatig.

Onkruid verbanden met een onkruidverbrander is bijvoorbeeld een erg effectieve manier om van het onkruid af te komen. Een onkruidverbrander werkt op gas, propaan of lpg en verhit het onkruid tot wel 2000 graden Celsius. Hierdoor gaan de eiwitten in de planten kapot en zal de plant verwelken. Bij herhaaldelijk gebruik sterven de wortels tevens af!

Ook een onkruidborstelmachine kan een uitkomst bieden. Deze borstelmachines zijn snel, effectief en milieuvriendelijk wanneer het gaat om onkruid tussen tegels verwijderen.

een onkruidvrije tuin dankzij de onkruidmachine2)

Tip 4: voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk kunt u het onkruid op allerlei manieren verwijderen, maar de meest effectieve manier is voorkomen! Een aantal kleine tips hiervoor zijn:

  • Zorg ervoor dat het onkruid weinig ruimte heeft om te groeien. Bedek uw tuin of het oppervlakte bijvoorbeeld met houtsnippers.
  • Onkruid groeit sneller wanneer het gevoed wordt. Verwijder daarom de dode plantenresten en uitwerpselen van dieren.
  • Veeg de tegels regelmatig. Mos en onkruid groeien sneller tussen tegels waarop een voedingsbodem ligt.

Met deze tips zal het onkruid tussen tegels verwijderen veel eenvoudiger gaan!

Call Now Button