Wij krijgen vaak vragen over de maairobot. Het is natuurlijk een duurder product en begrijpen dan ook goed dat u deze vragen dan ook heeft. Daarom geven we hier antwoord op de zes meest gestelde vragen.

Wat is een maairobot?

Een maairobot is een robot die autonoom het gazon of een grasveld maait. Ze worden echter niet bestuurd, maar de route die de robot rijdt wordt vooraf bepaald. Hierdoor kan de robotmaaier ook prima maaien wanneer u zelf niet thuis bent. Vervolgens kunt u genieten van een prachtig gemaaid gazon bij thuiskomst.

Hoe werkt een maairobot?

Voordat de maairobot werkt, moet deze eerst ingesteld worden. De robot werkt namelijk volgens een schema, die is ingesteld op vaste tijden. Afhankelijk van de grootte van uw gazon, maait de robot dagelijks enige uren. Doordat de robot een willekeurig patroon aanhoudt, wordt het gazon over verloop van dagen op alle plaatsen gemaaid. Hierdoor houdt u het gras altijd op de gewenste korte lengte.

Hoe werkt de installatie?

De installatie van de robotmaaier verloopt in de volgende stappen:

  1. Bepaal het terrein waar de robotmaaier moet gaan maaien. Zorg ervoor dat er geen obstakels aanwezig zijn. Hiernaast bepaalt u ook waar het hoofdstation geplaatst wordt.
  2. Het terrein waar de robotmaaier het gras kort moet gaan houden, moet eerst afgebakend worden met een begrenzingsdraad. Mocht u dit professioneel willen doen, gebruik dan een kabellegger. Hiermee legt u snel en eenvoudig de omtrekkabel rond het oppervlak.
  3. Verbind het begrenzingsdraad met het hoofdstation en zorg ervoor dat deze dichtbij een stroomvoorziening staat (binnen een straal van tien meter en daarnaast ook op een vlakke ondergrond).
  4. Nadat de kabel gelegd en het laadstation geïnstalleerd is, kan de maairobot ingesteld worden. Bepaal de maaihoogte, de tijden waarop u wilt dat de robot gaat maaien, et cetera.

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, is de maairobot geïnstalleerd.

Welke maairobot kopen?

Welke robotmaaier u het beste kunt kopen, is afhankelijk van een aantal factoren. Houdt bijvoorbeeld rekening met het volgende:

  • De gazongrootte;
  • De hellingsgraad van het gazon.

Welke maairobot geschikt is voor uw gazon, hangt voornamelijk af van de gazongrootte en de hellingsgraad van het gazon. Meer informatie hierover vindt u op de categoriepagina over onze maairobots. Bij ons vindt u uitsluitend maairobots van Wiper!

Wat kost een maairobot?

Wat kost een maairobot? Dat is afhankelijk van welk model u op het oog heeft. Het goedkoopste model begint op 1.099,-. Dit model, de Wiper maairobot I 70, is geschikt voor oppervlakten tot 700 vierkante meter en een helling van 45%.

Het duurste model, de Wiper maairobot Yard 2000 S, kost 13.999,- en is uitermate geschikt voor grote voetbalvelden en golfbanen. Dit model maait namelijk met gemak tot wel 20.000 vierkante meter.

Hoe lang moet een robotmaaier maaien?

Hoe lang de maairobot precies moet maaien, is afhankelijk van de grootte van de tuin of het gazon en de capaciteit van de robotmaaier. De capaciteit van de maairobot bepaalt namelijk hoeveel vierkante meter de machine per uur kan maaien.

Het is wel aan te raden om voor een machine te gaan met overcapaciteit, aangezien de robotmaaier altijd willekeurig te werk gaat. Wanneer u voor een machine kiest die altijd op volle toeren draait om het volledig gebied af te werken, heeft dit invloed op de levensduur van de maairobot.

Wilt u meer weten over de maairobot? Lees dan ook onze andere blogs. Bijvoorbeeld: “de beste grasmaaier voor het gazon kiezen”, waarin het verschil tussen verschillende grasmaaiers uitgelegd wordt.

Call Now Button